Întrebări frecvente cu privire la importarea vehiculelor

Importăm vehicule în România

Cu ce vă deosebiți de clasicul dealer de mașini second-hand?

Principala diferență este că nu suntem consignatari și vindem mașini în cadrul unui proces online. Împreună cu dvs, vă alegem mașina pe care v-o doriți și vă prezentăm fotografii, descrieri și opiniile experților noștri în legătură cu vehiculul ales. Totodată, activăm legal în țări precum Germania, Polonia și Republica Cehă de o lungă perioadă. Clienții noștri din Polonia beneficiază de reparația mașinilor, dacă acest lucru se află pe lista de dorințe a acestora. Vindem vehicule și în Germania și avem asociați în Cehia și Suedia. Totul este în conformitate cu legislația țării și a Uniunii Europene.

Anul fabricației și data primei înmatriculări – ce reprezintă și de ce sunt importante?

Data primei înmatriculări este importantă – în funcție de codul VIN, puteți afla data efectivă de fabricație pentru majoritatea vehiculelor. Al zecelea caracter din codul VIN indică, în general, anul vehiculului, dar NU întotdeauna! Mașinile din Germania sunt adesea prezentate cu un an mai recent, bazat pe data primei înmatriculări. Este important de menționat că mașinile înmatriculate în primul trimestru vor fi mai ieftine decât cele înmatriculate în restul anului, deoarece dealerii știu că există diferențe la nivelul țărilor.

De ce sunt mai ieftine mașinile în Germania și Suedia?

Mașinile nu sunt mai ieftine – aceasta este doar o concepție greșită. Pentru a achiziționa un vehicul de bună calitate, este necesar să achitați o sumă considerabilă de bani. Mașinile second-hand din străinatate nu pot fi și ieftine și cele mai bune.

De ce merită să cumpărați o mașină din Germania?

Mașinile din Germania sunt întreținute, în mod regulat, în atelierele de reparații autorizate, având parte de inspecții periodice. În cazul unor defecțiuni, reparațiile sunt efectuate folosind piese de schimb originale. Totodată, mașinile sunt mai puțin uzate datorită eficienței carosabilului german, iar kilometrajul acestora este corect.

Care este proveniența mașinilor pe care le oferiți?

De obicei, mașinile pe care vi le oferim sunt cumpărate de la personane fizice și dealeri auto sau sunt achiziționate în cadrul licitațiilor online profesionale, disponibile doar companiilor autorizate. De asemenea, cumpărăm mașini deteriorate și le reparăm, folosind cele mai bune piese, în cadrul atelierelor de încredere.

Care este prețul de import și ce include acesta?

Costul total al importului unei mașini depinde de distanța față de țara de origine. Prețul pentru transport se calculează separat și include asigurarea pe durata transportului.

Prețul pentru inspecția auto este de 1000 EURO și include. Verificări telefonice, verificări online ale istoricului, verificări personale ale mașinii de către tehnicianul nostru, negociere a prețului, garanție de 12 luni. Valabil pentru țările Germania, Spania, Suedia, Polonia.

De asemenea, vă vom ajuta cu înmatricularea mașinii. Acest serviciu este, de asemenea, taxat separat.

Feedback-ul clienților

Natty Hoekowa

Dintre toate companiile cărora le-am cerut să mă ajute să import mașina mea de vis, Carforfriend a fost singura care mi-a putut satisface cerințele și mi-a trimis apoi o ofertă. De la primul contact cu angajații acestei companii, sunteți întâmpinați cu amabilitate și determinare. Din punctul meu de vedere a fost un proces rapid și eficient și, în general, o experiență plăcută. Totul a funcționat conform așteptărilor mele, angajații acestei companii m-au informat întotdeauna despre fiecare pas, nu a trebuit să-mi fac griji pentru nimic. Am communicat tipul de vehicul care mă interesa. După ce acesta a fost importat, a fost înmatriculat și în cele din urmă livrat la domiciliul meu. Îi mulțumesc lui Daniel pentru tot ajutorul oferit și profesionalismul de care a dat dovadă în procesul de importare a vehiculului meu de vis și, în același timp, recomand cu tărie această companie. Merită să aveți încredere în profesioniști, totul a fost reglementat prin contract și de la bun început am fost informat despre toate costurile legate de importul vehiculului meu. Vă recomand această companie!

Nadzieja Niklinska

În acest fel, dorim să îi mulțumim companiei Carforfriend pentru că ne-a găsit mașina de vis, pentru că ne-a ajutat să realizăm verificarea ei tehnică de către dealer, să o importăm în Polonia și apoi să realizăm inspecția tehnică și înmatricularea vehiculului la biroul corespunzător. Vă mulțumesc și pentru informațiile continue, pentru atenția pe care mi-ați acordat-o pe tot parcursul procesului. În zilele noastre, rareori văd o astfel de abordare și mi-ar plăcea să revin la dvs.! Recomand utilizarea serviciilor Carforfriend tuturor celor interesați de o mașină de încredere, cu o stare tehnică garantată, celor care nu au timp să călătorească în străinătate, nu au documentația și nici cunoștințele auto necesare.

Marcin Duma

Nu știu prea multe despre mașini, nu am timp să monitorizez situația actuală pe piața auto și, cel mai important, nu eram deloc sigur ce mașină, care se putea încadra în bugetul meu, ar fi cea mai bună pentru mine. Carforfriend a fost soluția pentru mine, așa că am decis să le folosesc serviciile!

Mateusz Król

În timp ce îmi conduceam Fordul, m-am putut întreba dacă am făcut bine să-i încredințez lui Carforfriend fondurile mele pentru achiziționarea mașinii. S-ar putea întâmpla ca după cumpărare să trebuiască să duc mașina direct la garaj. Cu toate acestea, atunci când lucrați cu Carforfriend, puteți pur și simplu să dați uitării aceste probleme. Angajații companiei sunt dealeri cu experiență și experți în domeniul lor. După ce mi-am stabilit bugetul, ei mi-au recomandat întotdeauna vehiculele optime pentru mine. Acum sunt extrem de mulțumit, am cumpărat o mașină pe care am condus-o deja 4 000 km și, în afară de reparațiile de rutină, nu am avut probleme cu ea până acum. Țin să îi mulțumesc în special domnului Jacek, directorul companiei, care vorbește fluent germana și, după cum mi s-a spus, are mulți ani de experiență cu dealerii germani. Chiar înainte de cumpărare, mașina a fost verificată de către tehnicianul lor. Aș dori să îi mulțumesc întregii echipe Carforfriend și să vă asigur că voi folosi serviciile dvs. din nou.